Кількість
|
Вартість
|
||
|
Купити насіння мікрозелені Кресс-салат можна в нашому інтернет-магазині з доставкою по Україні
- Багатий на вітаміни групи В, вітамін С, каротин, рутином, мікроелементами
- Має загальнозміцнюючу дію, покращує травлення, сон і самопочуття, знижує артеріальний тиск
- Його соковиту зелень з приємним ніжно-пряним присмаком, широко використовують в кулінарії
- Додають у салати, супи і соуси, подають до м'ясних і рибних страв, гарнірів і бутербродів
Спосіб вирощування:
Перший спосіб - в грунті.
- Наповніть лоток грунтом на 4-5 см, повинні залишитися бортики, які будуть тримати проростки
- Розподіліть насіння по поверхні грунту, злегка утрамбуйте. Дрібні насіння, такі як брокколі, редис, рукола, крес-салат не повинні склеюватися між собою. Великі насіння повинні усіяти всю поверхню
- Окропити насіння з розпилювача
- Накрийте ємність і поставте в темне тепле місце на пару днів (до 5-ти). Щодня провітрюйте, зрошують при необхідності. Грунтосуміш повинна бути постійно вологою (але не мокрою!) - Як віджимання губка
- Через 3-5 днів з'являються стебла - тепер вони готові оселитися на підвіконні. Чим більше світла, тим краще. Повертайте лотки, зрошуйте розпилювачем
- Зрізайте, як тільки з'явиться 1 пару справжніх листків (2-3 см висоти)
- Грунт можна взяти і використовувати знову. Удобрювати не потрібно - все, що необхідно, є в насінні
Другий спосіб - без ґрунту.
- Замочіть насіння у воді на кілька годин, щоб вони набубнявіли і згодом швидше проросли
- У нижню частину контейнера для пророщування налийте води. Від поверхні води до країв ємності повинен залишатися 1 см
- Накрийте контейнер верхньою частиною - пластиковою сіточкою. Рівномірно розподіліть насіння обраної культури по решітці
- Обприскати насіння з пульверизатора для додаткового зволоження, і поставте в тепле і світле місце
- Коли сіянці проростуть настільки, що їх коріння застрягнуть в сітці, почніть споліскувати зелень під проточною водою. Робити це потрібно 2-3 рази в день. Після ополіскування не забудьте знову наповнити контейнер водою, щоб коріння рослин діставали до води
- Зберіть урожай молодої зелені. Залежно від швидкості росту культури, мікрозелень готова до вживання на 5-10 день