Кількість
|
Вартість
|
||
|
Цей набір складається з 5-ти пряних рослин і є незамінним помічником на кухні господині і у вишуканих ресторанах.
- Він покликаний зробити ваше м'ясо більш апетитним і підкреслити його смак.
- Легкі в вирощуванні, зручні в зберіганні трави (застосовуються навіть в засушеному вигляді).
- До смаженої свинини, баранини і жирної яловичини добре підходить листя чебрецю, додаючи страв приємний запах і трохи гіркуватий смак.
- Завдяки свіжому аромату базилік доречно поєднується як з гарячими салатами, супами, так і з іншими стравами з тушкованої яловичини і баранини.
- Перець надає стравам смакового посилення, крім того він викликає апетит і нормалізує травлення.
- Петрушку найкраще використовувати в свіжому вигляді, додаючи її до готових страв з печінки, серця, мови, яловичини, баранини, а також - до супів з м'яса і бульйонів.
- Насіння кмину кладуть для ароматизації і поліпшення смаку в супи, соуси, також він є прекрасною добавкою до жирних м'ясних страв з баранини, свинини, для соусу і маринаду шашлика.
Агротехнологія
Базилік зелений
Спосіб вирощування: Насіння висівають розсадним способом і потім переносять на ділянку.
Схема посіву: Висівають (місяць, глибина) -IV-V 2 см, схема висадки (см) - 45х15
Використовують: Листя в свіжому і сушеному вигляді.
Збір сировини (місяць): VI-X
Чебрець (Багаторічник)
Спосіб вирощування: Насіння висівають розсадним способом і потім переносять на ділянку.
Схема посіву: Висівають (місяць, глибина) - IV, 1см, Схема висадки (см) - 60х15-20
Використовують: Листя, молоді пагони.
Збір сировини (місяць): VI-VII (на другий рік)
Кмин (двурічник)
Спосіб вирощування: Вирощують посівом насіння в грунт.
Схема посіву: Висівають (місяць, глибина) - III, 1-2см, Схема висадки (см) -25х15
Використовують: Листя, насіння (на другий рік, коли починає буреть)
Збір сировини (місяць): V-VII
Гострий перець «Український гіркий»
Спосіб вирощування: Насіння висівають розсадним способом і потім переносять на ділянку.
Схема посіву: Висівають (місяць, глибина) - II-III, 1-2 см, схема висадки (см) -60х40
Використовують: Плоди в свіжому і сушеному вигляді
Збір сировини (місяць): VIII-IX
Петрушка листова «Гигантелла»
Спосіб вирощування: Вирощують посівом насіння в грунт.
Схема посіву: Висівають (місяць, глибина) - IV, X, 1-2 см, схема висадки (см) -25 × 5-10
Використовують: Листя, стебла в свіжому і сушеному вигляді.
Збір сировини (місяць): VI-IX