Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик
Каталог
Укр

Насіння квасолі

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

В Європу квасоля приїхала в 16 столітті з Латинської Америки. Спочатку вона вирощувалася як декоративна рослина, але незабаром люди оцінили також її гастрономічні якості. Завдяки великій кількості білка, вітамінів, макро - і мікроелементів квасоля стала популярною сільськогосподарською культурою, а з модою на вегетаріанство її роль зросла ще більше.

Зараз багато фермерів, городників та дачників хотіли б купити насіння квасолі, щоб урізноманітнити раціон харчування, а також мати урожай на продаж.

Сорти й види

У світі існує безліч різновидів квасолі. Вона відрізняється за:

  • Кольором: найбільш поширена серед городників біла квасоля. Вона ідеальна для дієтичного харчування з-за невеликої кількості протеїнів. Червона квасоля – популярний інгредієнт мексиканських страв. Є екзотичні сорти: кидні бордового або пурпурного кольору (рекомендується для консервування), азіатська адзука, чорна квасоля прето, що містить найбільшу кількість білка, строката пінто.
  • За формою і способом розвитку: квасоля буває кущовою і кучерявою. Перша зростає не більше 60 см. у висоту і не вимагає опори. Більшість фермерів вважають за краще саме її (менше турбот). Кучеряві види простягаються від 2 до 5 м в довжину, для них потрібно робити опору, спіють вони зазвичай довше кущових, зате економлять місце. У нас можна купити насіння квасолі кучерявої і кущової. Рослини зі стеблом висотою від 70 см до 2 м відносять до напівкучерявих.
  • Ступінь дозрівання: рання, середня, пізня. Рання дозріває через 65-75 днів від появи сходів, пізня – через 100 та більше, середня −75-100.
  • За способом застосування в їжу: класифікується на зернову і спаржеву. У першій їстівні лише зерна, другу можна їсти разом зі стручками. Дуже популярна у споживачів квасоля спаржева сорти Бона, Блакитне озеро, Солодкий кураж, Нерінга, Вінга і т. д. Вона може бути кущовою та кучерявою, а також розрізнятися терміном дозрівання. Наприклад, квасоля Журавушка − спаржевий кущовий ранньостиглий сорт. Збирають цю культуру, коли вона ще не встигла загрубіти. Спаржева квасоля, насіння і стручки якої відрізняються більш м'якими волокнами і ніжним смаком, ще називається стручковою, овочевою або цукровою.

Найбільш урожайні сорти квасолі можна купити в нашому інтернет-магазине. Широкий асортимент дозволить вибрати потрібний сорт, виходячи з ваших уподобань і потреб.

Як садити квасолю: підготовка зерна та грунту

Щоб ця бобова культура мала великий урожай, слід знати особливості її вирощування:

  • В землю насіння квасолі садять зазвичай у теплі травневі дні, коли грунт прогріється до 12-15 °С, інакше рослина може замерзнути і не зійти. Насіння стручкової квасолі садять в декілька етапів – з половини травня до початку червня, з інтервалом у тиждень-півтора.
  • Щоб не копошитися з сортуванням та обробкою садивного матеріалу, можна придбати насіння квасолі в нашому магазині. Перед висаджуванням насіння потрібно залишити на ніч у невеликій кількості води для набухання, це стимулює зростання. А безпосередньо перед посадкою потримати кілька хвилин у розчині борної кислоти, щоб захистити від хвороб і шкідників. Якщо купити посівну квасолю, останню вимогу можна ігнорувати.
  • Періодично грунт навколо рослини потрібно прополювати і поливати. Спочатку полив повинен бути рясним, але нечастим (приблизно раз в тиждень), після появи перших листків його слід припинити, відновивши під час цвітіння.
  • У квасолі є природні шкідники і хвороби, знизити ризик їх виникнення можна, якщо купити посівну квасоля для фермерів. Зазвичай її попередньо обробляють від них.

Збір і зберігання:

Спаржеву квасолю збирають поетапно, на піку соковитості. Зернову прибирають вже повністю зрілою, коли листя зі стеблом пожовкнуть, стручок висохне, а плоди затвердіють. Зерно для їжі зберігають у скляних ємностях, а для подальшого вирощування − в полотняній торбинці, щоб воно могло «дихати», але краще купити квасолю на посадку. Щоб відлякати потенційних жуків-шкідників, квасолини можна пересипати сухим кропом або додати кілька зубчиків часнику.

Вгору
,