Кількість
|
Вартість
|
||
|
Різновид: Гіркий
Строки достигання: Середньостиглий
Колір плоду: Жовтий
Форма плоду: Конусоподібна
Маса плоду: 10 – 20 г
Товщина стінки: тонка
- Високоврожайний сорт.
- Може вирощуватися в теплицях, на підвіконні і у відкритому ґрунті.
- Кущ досягає у висоту 1 м.
- На одному кущі за вегетаційний період може дозрівати до 40 плодів.
- Після початку плодоношення гілки на кущах гарно опускаються донизу.
- Плоди конічної форми, тонкостінні, зі складками на шкірці.
- Плід довжиною близько 6 см, в діаметрі 1,3 см, при дозріванні змінює свій колір зі світло-зеленого на лимонно-жовтий.
- В одному плоді міститься в середньому до 15 насінин.
- За шкалою Сковілла гострота плоду становить від 30000 до 50000 одиниць.
- Його гостроту врівноважує фруктовий аромат і неповторний смак з вираженими нотками лимона і лайма.
- Використовується як приправа до гострих соусів, до риби і страв з риби, а також в консервації.
- Також має декоративне значення в бордюрних квітниках, підпірних стінах і в ящиках на балконі.
- При роботі з гіркими видами перцю (посів, пікіровка, збір врожаю, приготування їжі) рекомендується надягати рукавички і ретельно мити руки після зазначених робіт.
Висівають (місяць, глибина) — II-III, 1-2 см
Схема висадки (см) — 50х30
Збирають (місяць) — VII – IX