Кількість
|
Вартість
|
||
|
СТУПІНЬ ХЕЛАТІЗАЦІІ 100%, ВМІСТ МАРГАНЦЮ - MN 130 Г/КГ
Марганець необхідний для нормального протікання фотосинтезу, сприяючи збільшенню кількості хлорофілу в листі, синтезу цукрів і аскорбінової кислоти (вітамін С). Він бере участь в окисно-відновних реакціях, активізуючи більше 35 ферментів, регулює водний режим, підвищує стійкість до несприятливих факторів, а також впливає на плодоношення рослин і сприяє їх активному розвитку. Він здатний швидко поглинатися і переміщатися в рослинах.
Крім цього марганець регулює надходження інших мікроелементів, впливає на переміщення фосфору з старіших частин рослини до молодих.
Марганцева недостатність загострюється при низьких температурах і високій вологості. У зв'язку з цим ранньою весною озимі найбільше страждають від дефіциту цього елемента.
При нестачі марганцю знижується синтез органічних речовин, зменшується вміст хлорофілу в рослинах, що призводить до хлорозу.
Найбільш чутливі культури: озимі, соя, цукрові буряки, картопля, а також овес, яблуня, черешня і малина.
ВЛАСТИВОСТІ ХЕЛАТУ МАРГАНЦЮ MN EDTA 13%:
- не токсичний;
- не містить хлору;
- стійкий в широкому діапазоні pH робочого розчину;
- сумісний з мінеральними добривами і з ЗЗР;
- повністю розчинний у воді і легко засвоюється рослинами;
- стійкий до впливу мікроорганізмів;
- відрізняється високою транспортною активністю і проникністю через листя рослин.
НОРМИ ВНЕСЕННЯ:
- Позакореневе живлення - 0,3-1 кг/га.
- Крапельне зрошення - 0,5-1 кг/га.
Рекомендується виконувати повторні обробки з інтервалом 7-10 днів.