Кількість
|
Вартість
|
||
|
Цей набір пряних рослин добре підходить до салатів, наповнюючи їх особливою свіжістю і легкістю. Не вибагливі в вирощуванні, зручні в зберіганні (застосовуються в засушеному вигляді).
- Томати, зелені овочі, яйця і сир поєднують з пряним базиліком. Для збереження його унікального аромату рекомендують подрібнювати пальцями і додавати в блюдо перед подачею.
- Петрушка, кріп і цибулю - класичні прянощі будь-якого салату. Для того, щоб підкреслити свіжий запах петрушки і кропу, їх перетирають з часником таолу, потім додають нарізані свіжі овочі і отримують особливий смак і аромат страви.
- Навесні добре підходить корисний салат з яйцями із зелені цибулі, заправлений лимонним соком і олією.
- Фенхель має незвичайний, солодкуватий смак в салаті, запах трохи нагадує аніс, але дуже приємний.
Агротехнологія
Базилік фіолетовий
Спосіб вирощування: Насіння висівають розсадним способом і потім переносять на ділянку.
Схема посіву: Висівають (місяць, глибина) -IV-V 2 см, схема висадки (см) - 45х15
Використовують: Листя в свіжому і сушеному вигляді
Збір сировини (місяць): VI-X
Батун
Спосіб вирощування: Насіння висівають розсадним способом і потім переносять на ділянку.
Схема посіву: Висівають (місяць, глибина) - III-IV, X, 2-3 см, схема висадки (см) -70 × 30
Використовують: Зелень в свіжому вигляді.
Збір сировини (місяць): IV-IX
Петрушка листова «Гигантелла»
Спосіб вирощування: Насіння висівають у відкритий грунт
Схема посіву: Висівають (місяць, глибина) - IV, X, 1-2 см, схема висадки (см) - 25 × 5-10
Використовують: Листя в свіжому і сушеному вигляді
Збір сировини (місяць): VI-IX
Фенхель
Спосіб вирощування: Вирощують посівом насіння в грунт.
Схема посіву: Висівають (місяць, глибина) - IV-V, 0,5-1см, Схема висадки (см) -35х40
Використовують: Листя в свіжому і сушеному вигляді, насіння в сушеному вигляді
Збір сировини (місяць): VI-IХ
Кріп «Татран»
Спосіб вирощування: Вирощують посівом насіння в грунт.
Схема посіву: Висівають (місяць, глибина) - III-IV, X, 1-2 см, схема висадки (см) - 15 × 45
Використовують: Листя в свіжому і сушеному вигляді.
Збір сировини (місяць): VI-IX